kPNIkPNI

Klinische Psycho-Neuro-Immunologie is ontstaan uit de PNI: een integratieve wetenschap ontwikkeld door de Amerikanen Ader, Felten en Cohen. De PNI heeft sindsdien een spectaculaire groei doorgemaakt, zowel op wetenschappelijk als op therapeutisch vlak. Omdat toepasbaarheid in de gezondheidszorg bij kPNI centraal staat, wordt er gesproken over klinische PNI.

De kPNI geeft diepgaande kennis van de universele werkingsmechanismen die aan de basis staan van de menselijke gezondheid. Binnen de huidige westerse wereld heeft de mens te maken met een reeks aan omgevingsfactoren die deze werkingsmechanismen verstoren. Denk hierbij aan nutriëntarme of calorierijke voeding, weinig beweging, medicijngebruik, stress en een vervuild leefmilieu. Het resultaat is een ware pandemie van aandoeningen waarmee de gezondheidszorg dagelijks worstelt.

Vanuit de film van uw leven zoeken wij de oorzaak van acute en chronische symptomen binnen de ruimere context van de patiëntgeschiedenis. Bij ons behandelplan maken wij gebruik van voeding in al haar vormen, beweging, psychosociale interventies, epigenetica, resoleomics en deep learning.

De complexe interacties tussen omgevingsfactoren, biologische systemen (psychologie, neurologie, endocrinologie, sociologie, immunologie), onze genen en epigenen bepalen onze kans op ziekte. Vanuit onze kennis van de kPNI kunnen wij factoren op natuurlijke wijze positief beïnvloeden en de strijd aan gaan met chronische aandoeningen zoals fibromyalgie, CVS, diabetes type 2, metabool syndroom, chronische pijn en een keur aan andere veelvoorkomende aandoeningen bij de patiënt. Maar ook aandoeningen als reumatoïde artritis, hernia, artrose en vele andere chronische ziekten en steeds terugkerende klachten kunnen zo positief beïnvloedt worden.

kPNI behandelaars werken naar de laatste wetenschappelijke inzichten ten aanzien van de werkingsmechanismen van het lichaam en de invloed van voeding, psyche en leefstijl hierop.

Contact