MediterraanMediterraan voedsel beschermt tegen hooikoorts

 

Griekse wetenschappers wilden nagaan waarom jonge mensen op Kreta uitzonderlijk veel minder hooikoortsklachten hadden dan hun leeftijdsgenoten in West-Europa, waar één op de vier jonge volwassenen met dit ongemak word geconfronteerd. Voor een studie, waarvan de resultaten in het medisch vakblad Thorax verschenen, bestudeerden ze het eetgedrag van 700 kinderen en jonge mensen in de leeftijdscategorie tussen 7 en 18 jaar. Het werd snel duidelijk dat de voeding van de jongeren veel meer vers fruit en groenten bevatte dan in West-Europa. Ook de consumptie van noten ligt bij de mensen op Kreta veel hoger dan bij ons.

Fruit, groenten en noten beschikken over versterkende anti-oxidanten en mineralen die een degelijke bescherming bieden tegen hooikoorts. Rode druiven bevatten de hoogste concentratie beschermende stoffen, maar appelen, grapefruit, sinaasappelen, tomaten en noten zijn ook bijzonder efficiënt. Noten zijn een natuurlijke bron van magnesium en voorkomen bepaalde hooikoortssymptomen die op astma lijken (piepende ademhaling). Alle deelnemers aan de studie aten minstens twee porties vers fruit en groenten per dag en een kleine hoeveelheid noten.______________________________________________________________
Uiteraard kunt u geen enkele aanspraak maken op, of recht ontlenen aan, hetgeen wij ter kennis geven. Wanneer u bij uzelf iets vermoed wat in één van onze nieuwsbrieven naar voren is gebracht adviseren wij u om een natuurgeneeskundig therapeut te bezoeken of naar uw huisarts te gaan.


Contact