Orthomoleculaire GeneeskundeOrthomoleculaire Geneeskunde

Bij AAratio De Praktijk werken wij met Orthomoleculaire Geneeskunde omdat deze zich richt op hoe ons lichaam te voorzien van een juiste en optimale hoeveelheid van de stoffen die in ons lichaam nodig zijn om gezond te kunnen functioneren. Denk daarbij aan mineralen, vitamines, anti-oxidanten, vetten, suikers, eiwitten en aminozuren. De orthomoleculaire geneeskunde heeft de laatste 15 tot 20 jaar een enorme vlucht genomen door de indrukwekkende hoeveelheid wetenschappelijke onderzoeken die zijn verricht. Er is daardoor een diepgaande kennis ontstaan over de gevolgen van tekorten in ons lichaam, iets wat we bij heel veel westerlingen tegenkomen. Ondanks de enorme overvloed aan voedsel lijden veel mensen tekorten met alle gevolgen van dien voor de gezondheid. Daarnaast ontstaan veel welvaartsziekten door het vele/vake eten en het veel/vaak eten van verkeerde stoffen, denk daarbij bv. aan suiker, wat tegenwoordig in vrijwel al het voorbewerkte niet verse voedsel te vinden is. Zoals in sauzen, toastjes, brood, crackers, soepen, vlees en vleeswaren, diepvries groente mixen, potten en pakjes, etc De gevolgen hiervan zijn dat heel veel mensen onnodig de chronische ziekte Diabetes type II ontwikkelen vanuit insuline resistentie. Dit zien we tegenwoordig dan ook al bij kinderen. De gevolgen voor het lichaam gaan alleen veel verder dan de diabetes op zich. De orthomoleculaire geneeskunde grijpt in op tekorten en een teveel vanuit disbalans in voeding, door de voeding en leefstijl te veranderen en daarbij waar nodig orthomoleculaire middelen in te zetten.

Een interessant voorbeeld aangaande de voeding die wij voorgeschoteld krijgen: 

Wanneer u een appelboompje in uw tuin zet is de kans groot dat deze datzelfde jaar of het jaar daarop onder de aantasting zit van luis en soms ook schimmels. Uw tuinman zal u meestal adviseren om zo snel mogelijk te spuiten met giffen die luizen en schimmels doden. Hierdoor hoeft uw boompje zelf helemaal geen stoffen aan te maken om zichzelf, zoals de natuur werkt, tegen luizen en schimmels te beschermen. Doordat uw boompje deze stoffen niet hoeft aan te maken, kunnen deze stoffen dus ook niet in het fruit komen, want uw boompje heeft deze stoffen niet aangemaakt. En laten nou juist deze stoffen die de natuur inzet om zichzelf tegen levende belagers te beschermen ook ons in grote mate  beschermen. Eén van de oorzaken van de enorme toename van kanker, veel jonge mensen krijgen het helaas al, kunt u hierin vinden.

Wanneer u dat boompje de kans geeft om zelf deze beschermende stoffen aan te maken, ziet u dat dit boompje wanneer hij in goede grond staat met juiste zuur/base verhoudingen, het jaar na de aantasting meestal al staat te floreren. U kunt er dan een aangetast boompje naast zetten, maar de kans is heel groot dat uw boompje nergens last van heeft. De beschermende stoffen die uw boompje kon aanmaken komen dan ook zoals dat hoort in de vruchten, de appel die u dan eet geeft ook u dan deze beschermende stoffen.

De appels van beide bomen zien er hetzelfde uit, maar hebben waar het om uw gezondheid gaat, een totaal verschillend effect.  
______________________________________________________________
Uiteraard kunt u geen enkele aanspraak maken op, of recht ontlenen aan, hetgeen wij ter kennis geven. Wanneer u bij uzelf iets vermoed wat in één van onze nieuwsbrieven naar voren is gebracht adviseren wij u om een natuurgeneeskundig therapeut te bezoeken of naar uw huisarts te gaan.


Contact